Kasato torta
Sastojci
Fil:
- 4 cela jajeta
- 250 gr putera ili margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 150 gr istopljene čokolade
Ostalo:
- 2 duple kutije piškota
- 300-400 ml mleka
- rum po ukusu
Uputstvo
- Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti penasto i ostaviti sa strane.
- Posebno umutitit žumanca sa šećerom u prahu. Dodati puter i istopljenu čokoladu i sve dobro izmiksati. U to dodati umućena belanca, pa varjačom polako izmešati da se smesa izjednači.
- Tortu ređati u okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 24 cm.
- U mleko dodati rum po ukusu, a ako ne volite rum, vi ga izostavite.
- Piškote kratko potapati u mleko i ređati po dnu i okolo po stranici kalupa. Sada sipati polovinu fila, poravnati, pa složiti drugi red piškota.
- Preko piškota sipati ostatak fila, a preko složiti poslednji red piškota, prethodno potopljenih u mleko. Celu tortu pokriti providnom folijom i ostaviti u frižider na nekoliko sati, da se potpuno ohladi i stegne.
- Ohlađenu tortu prevrnuti na tacnu i ukrasiti šlagom po želji.
Napomene
Kasato torta po receptu sa kutije od Štarkovih piškota. Mislim da je ovo najbolji recept za ovu tortu. Pravila sam je na više načina, ali ova je pobednik. Inače, po ovom receptu pravila sam je nebrojeno puta, jer je to omiljena torta moga sina.
Poslovica za danas:
-„Što je glava praznija, to je bezobraznija.“-
Lajkujte nas: