Štrudla sa jabukama od lisnatog testa
Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 3 – 4 izrendane jabuke
- sok od jednog limuna
- šećer i cimet po ukusu
- 1 celo jaje za premazivanje
Uputstvo
- Jabuke izrendati i preliti limunovim sokom da ne potamne. Dodati šećer i cimet po ukusu i izmešati.
- Lisnato testo kada kupujete, najbolje da kupite već rastanjeno, a ukoliko nije, rastanjite ga oklagijom na debljinu od oko 2-3 mm u oblik pravougaonika.
- Dužinom dužeg kraja testa, 2 cm od ivice, rasporediti začinjene jabuke. Preklopiti drugim krajem testa, pa viljuskom pritiskati krajeve testa, da se što bolje slepe.
- Oštrim nožem zasecati gornji deo testa u razmaku od oko 3 cm, premazati umućenim jajetom i peći na 200*C oko pola sata.
- Ostaviti štrudlu da se ohladi, posuti prah šećerom, iseći na komade i poslužiti.
Napomene
Ovo je jedna od more vrsta tradicionalnih austrijskih štrudli sa jabukama. Ja ih lično obožavam, bilo da su od lisnatog testa ili domaćeg umešenog testa, a još ako uz nju poslužite vanila sos, eto radosti u kući. Ovo je ona lakša i brža varijanta, ali jednako ukusna i mirišljava.
Poslovica za danas:
-„Hartija i ćuprija trpe sve.“-
Lajkujte nas: