Pileće šnicle u sosu od šampinjona
Sastojci
- 1 kg pilećih šnicli
- 500 gr šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 100 gr putera
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 kašike brašna
- 1 pileća kocka za supu
- 500 ml vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so, biber
Uputstvo
- Pileće šnicle malo posoliti i kratko ispržiti sa obe strane, na 50 gr putera.
- Ispržene šnicle izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
- U šerpu dodati preostali puter i iseckanu glavicu crnog luka, pa izdinstati. Dok se luk dinsta, pečurke oprati i iseckati, pa dodati u luk i sve zajedno dinstati dok ne ispari sva voda.
- Sada u pečurke dodati iseckan beli luk i brašno, pa kratko propržiti. Sve naliti vodom, dodati kocku za supu, biber i so, pa kuvati da provri, sve vreme mešajući.
- Dodati pavlaku za kuvanje i izmešati. Na kraju složiti šnicle u sos, poklopiti i krčkati na tihoj vatri oko 15-20 minuta. U sos, na kraju dodati iseckan peršun i poslužiti uz prilog po želji.
Napomene
Možda slika nije najlepša i najprivlačnija, ali je zato ručak bio toliko ukusan, da su ga brzinski pojeli i tanjire omazali😂
Poslovica za danas:
-„Teško nogama pod ludom glavom.“
Lajkujte nas: