Voćni kokos rozen
Sastojci
Kokos fil:
- 500 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica pudinga od kokosa ili vanile
- 5 kašika kokosovog brašna
- 125 gr putera ili margarina
Voćni fil:
- 400 gr voća po izboru (maline, kupine, višnje, šumsko voće..) smrznutog ili svežeg
- 4 kašike šećera
- 100 ml vode
- 1 kesica pudinga od vanile
- 50 gr putera ili margarina
Uputstvo
- Prvo skuvati voćni fil. U šerpicu staviti voće i šećer i kuvati nekoliko minuta, da se voće malo raspadne. Razmutiti prašak za puding sa vodom, pa sipati u skuvano voće i pustiti da vri par minuta, dok se fil ne zgusne. Na kraju dodati puter, izmešati i ostaviti fil sa strane, pa spremiti drugi fil.
- U šeršicu sipati deo mleka i staviti da vri. U drugi deo mleka sipati prašak za puding i šećer i dobro izmešati, da nema grudvica. U provrelo mleko sipati razmućen puding, i pustiti da vri par trenutaka, da se puding skuva. Odmah dodati kokos i puter i dobro sve izmešati, da se puter istopi i sastojci sjedine.
- Oba fila ostaviti 10 minuta da se prohlade.
- Spremiti gotove korice za rozen tortu, a filove podeliti na 4 dela. Prvu koricu premazati voćnim filom, drugu koricu kokos filom i tako redom. Ja sam imala 8 korica u pakovanju, pa sam dobila 4 reda voćnog fila i 4 reda kokos fila, s tim, sto se poslednji deo kokos fila ostavi sa strane, pa se premaže na poslednju koru kada se kolač ohladi.
- Dakle kolač nafilovati, završiti koricom i blago opteretiti nečim, da se kolač slegne i korice sljube sa filovima. Kada se kolač ohladio, premazati ga poslednjim delom kokos fila i posuti kokosom.
- Kolač seći na štangle ili kocke i poslužiti.
Napomene
Ovo je pravi letnji kolač, nema pečenja, i gotov za pola sata, a ukus je neverovatan. Možda sam i dosadna sa ovim rozen kolačima, ali šta ću kada ih obožavam. Prosto se tope u ustima, a kombinacija voća i kokosa je pun pogodak.
Poslovica za danas:
-„Ko do dvadesete godine ne zna, a do tridesete nema, teško kući koja ga ima.“-
Lajkujte nas: