Limun kuglice
Sastojci
- 170 gr napolitanki od limuna
- oko 100 gr zaslađenog kondenzovanog mleka
- malo keksa za valjanje kuglica
- badem za punjenje kuglica nije obavezno
Uputstvo
- Napolitanke samleti u električnom secku. Dodavati zaslađeno kondenzovano mleko, malo po malo i umesiti rukom smesu. Količina kondezovanog mleka može da varira, u zavisnosti od toga, da li su napolitanke suvlje ili kremastije.
- Ja sam kondenzovano mleko dodavala otprilike, mislim da je tako najbolje. Umesite i probajte da li se smesa mrvi, pa ako treba, dodati još malo mleka, sve dok smesa ne postane pogodna za pravljenje kuglica.
- Sada uzimati po malo smese, unutra ubaciti ceo badem ili nešto drugo, ili pak ništa, praviti kuglice između dlanova i valjati u mleveni keks, kokos ili preliti glazurom od čokolade.
- Sve u svemu, pustite mašti na volju i napravite svoju varijantu kuglica, po vašoj želji i ukusu.
- Od ove smese izađe otprilike oko 20 kuglica. Inače, umesto napolitanki sa limunom, možete koristiti napolitanke sa vanil kremom. Kao što rekoh, sve po vašem ukusu.
Napomene
Ovo su stvarno jedne toliko slatke kuglice, da ja nemam reči. Da ne pominjem to što se naprave za 10 minuta. Ako vam je malo glupo da nekog poslužite samo napolitankama, evo vam ideje, kako da ih napravite atraktivnijim i oduševite svoje goste, a bogami i ukućane.
Poslovica za danas:
-„Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani.“-
Lajkujte nas: