Banini sa makom
Sastojci
- 150 gr putera ili margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 1 celo jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 gr mlevenog maka
- 200 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Ostalo:
- Džem po izboru
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat vremena.
- Od ohlađenog testa kidati komade željene veličine, pa između dlanova praviti loptice i ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
- Na svakoj loptici napraviti udubljenje drškom od varjače ili prstom, pa unutra sipati po malo džema.
- Keks peći na 200*C oko 10 minuta.
- Ostaviti da se ohlade pa poslužiti.
Napomene
Skoro sam pravila vanilice sa makom i bukvalno bila oduševljena. Sada reših da isprobam i banini sa makom, jer čini mi se da sve što ima mak, za mene je broj jedan. Odlični su, a to, koliko se lako i brzo spreme, da vam i ne pričam.
Poslovica za danas:
-„Često propustimo priliku jer je obučena u radno odijelo i izgleda kao posao.“-
Lajkujte nas: