Lincer šnite
Sastojci
Testo:
- 250 gr putera ili margarina
- 120 gr šećera
- 1 celo jaje
- 140 gr badema
- izrendana korica od pola limuna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- malo cimeta ko voli
- 350 gr brašna
Ostalo:
- 4-5 kašika džema po izboru
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
- Brašno, naravno dodavati po malo, jer opet ista stvar…po receptu ide 210 gr brašna, a meni je otišlo 350 gr.
- Dakle dodati brašna po potrebi, da se umesi lepo, glatko testo. Uviti testo u providnu foliju i ostaviti sat-dva u frižider. Ova takozvana prhka testa, kojima je potrebno hlađenje pre dalje obrade, mogu da se umese i dan, pa i dva dana ranije, i odlože u frižider, da čekaju svoj red.
- Kada se testo ohladilo, uzeti 2/3 testa, pa ga oklagijom rastanjiti na papiru za pečenje, na dimenzije 25 x 35 cm. Prebaciti testo, sa sve papirom u pleh odgovarajućih dimenzija. Dimenzije pleha mogu da budu i malo veće, ali nikako manje.
- Sada testo u plehu premazati slojem džema ili pekmeza po izboru.
- Drugi deo testa, takođe rastanjiti na 2-3 mm debljine, pa reckastim okruglim nožem, za sečenje testa, seći trake, širine jednog prsta. Trake ređati preko premazanog testa i to dijagonalno, pa duž svake trake po sredini napraviti rupice viljuškom, čisto radi estetike.
- Kolač peći na 180*C oko 20-25 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa iseći na šnite i po želji posuti šećerom u prahu.
Napomene
Kolač koji se veoma brzo i lako napravi, a kada ga iznesete pred goste, obavezno izmami oduševljenje kod svih. Uostalom, napravite i uverite se.
Poslovica za danas:
-„Strah porazi više ljudi nego ijedna stvar na svetu.“-
Lajkujte nas: