Vanilice sa makom
Sastojci
- 250 gr margarina
- 130 gr šećera u prahu
- 200 gr mlevenog maka
- 1 kesica vanilin šećera
- izrendana korica jednog limuna
- 300 gr brašna
Ostalo:
- džem za spajanje vanilica
- 100 gr čokolade za glazuru
- 3 kašike ulja
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Testo odmah rastanjiti oklagijom, na debljinu oko 3 mm.
- Modlom ili manjom čašicom, vaditi vanilice, ređati na pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180*C oko 10 minuta.
- Ostaviti vanilice da se ohlade, pa spajati džemom po dve.
- Istopiti čokoladu, dodati ulje i izmešati. Gotove vanilice ukrasiti čokoladom i ređati na tacnu da se čokolada stegne.
Napomene
Ja sam neko, ko inače obožava i vanilice i mak, a kada se to dvoje spoji, e to je onda eksplozija ukusa u ustima. Probajte obavezno i uverite se u ovo što pričam.
Poslovica za danas:
-„Čovek je od glave do pete stvoren od svojih želja.“-
Lajkujte nas: