Sitni linceri
Sastojci
Testo:
- 120 gr putera
- 120 gr masti
- 120 gr šećera
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 žumanceta
- sok i korica od jednog limuna
- 450 gr brašna
Ostalo:
- 1 šaka krupnog šećera nije obavezn
- 1 šaka listića badema
- 1 celo jaje
Uputstvo
- Umutiti penasto puter, mast i šećer. Dodati, žumanca, sok i izrendanu koricu limuna i kiselu pavlaku, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodati brašno i umesiti fino, glatko testo.
- Testo rastanjiti oklagijom, na debljinu malog prsta, pa modlom vaditi razne oblike keksa.
- Keks poređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
- Posebno umutiti jedno jaje, pa svaki keksić premazati jajetom i preko posuti krupni šećer i listiće badema.
- Peći na 200*C oko 15 minuta. Ostaviti da se ohlade, pa složiti na tacnu.
- Najbolje je ostaviti ih dan, dva da odstoje pa tek onda poslužiti.
Napomene
Neko voli sočne i kremaste kolače, a ja, ne znam zašto, bukvalno obožavam sve vrste suvih kolača i keksa. Ma koliko oni bili jednostavni i obični, meni su savršeni. Posebnu notu im daje to što mogu zaista dugo da stoje, a što duže stoje to su mekši i ukusniji. Bukvalno se istope u ustima. Ulepšajte svoje novogodišnje i božićne praznike mirišljavim keksima.
Poslovica za danas:
-„Što više radiš, više sreće imaš.“-
Lajkujte nas: