Polumeseci od čokolade
Sastojci
- 70 gr čokolade za kuvanje
- 70 gr putera
- 100 gr šećera
- 3 cela jajeta
- 50 gr mlevenog badema
- 35 gr brašna
Ostalo:
- 1 šaka listića od badema
Uputstvo
- Staviti da se istopi.
- Za to vreme odvojiti belanca od žumanaca, umutiti ih u čvrst sneg i ostaviti sa strane.
- U istopljenu čokoladu dodati omekšali puter i šećer i dobro izmiksati. Dodati žumanca pa još malo miksati.
- Sada dodati sneg od belanaca, i polako špatulom ili varjačom izmešati smesu. Na kraju sipati mleveni badem i brašno i polako sve izmešati, da se sastojci sjedine.
- Smesu izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, obložen papirom za pečenje. Poravnati smesu, pa preko posuti listiće od badema. Umesto badem listića, može se iskoristiti šaka seckanih oraha.
- Peći koilač na 180*C oko 20 minuta. Ostaviti ga u plehu da se malo prohladi.
- Još topao kolač izvaditi iz pleha, iseći po dužini na 4 trake, pa malom okruglom modlom ili čašom seći polumesece i ređati na tacnu za kolače.
- Poslužiti uz kaficu, a što duže stoje to su lepši.
Napomene
Kolač koji je veoma jednostavan i lak za pravljenje. Ukus je zaista odličan, a najlepši je kada odstoji par dana. Naravno ako uspete da ga sačuvate.
Poslovica za danas:
-„Sreća je smisao i svrha života, ceo cilj i kraj ljudskog postojanja.“-
Lajkujte nas: