Kuglof gibanica
Sastojci
- 500 gr kora za pitu ili gibanicu
- 2 cela jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja mleka
- 300 gr sira po izboru
- susam
Uputstvo
- Kalup za kuglof podmazati uljem, pa sipati 2-3 kašike susama i rastresti po celom kalupu.
- Umutiti jaja, so, ulje i mleko. Sir izgnježditi.
- Uzeti tri kore, pa obložiti u krug ceo kalup, tako da sredina svake od tri kore legne u udubljenje kalupa, jedan kraj kore pokrije otvor na sredini kalupa, a drugi kraj kore da bude prebačen preko ivice kalupa.
- Sada uzimati po tri kore, svaku umočiti u umućen fil, malo ocediti, pa složiti u krug, na dno kalupa.
- Preko sipati 2 kašike sira i rasporediti u krug.
- Preko sira, ponovo složiti tri kore, prethodno umočene u fil. Pa opet rasporediti 2 kašike sira. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i sir, a završiti sa tri kore natopljene filom.
- Sada strane kora, koje padaju preko spoljne ivice kalupa, vratiti ka unutra i pokriti gibanicu. Preostali fil sipati preko, premazati gibanicu i peći na 200*C, dobrih sat vremena, na samom dnu rerne.
- Pečenu gibanicu prevrnuti na tanjir i ostaviti da se malo prohladi. Seći dok je topla i poslužiti uz jogurt.
Napomene
Tako jednostavna, sa vrlo malo sastojaka i jeftina, a neverovatno ukusna. Ovo je zaista gibanica koju morate probati, a garantujem da ćete je već sledeći dan ponovo napraviti.
Poslovica za danas:
-“ Voda može bez riba, ribe ne mogu bez vode.“-
Lajkujte nas: