Posne kiflice sa džemom
Sastojci
Testo:
- 150 ml belog vina
- 150 ml ulja
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 300-350 gr brašna
Ostalo:
- džem od kajsija i šećer u prahu
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Brašno dodavati malo po malo, da se umesi glatko testo. Po receptu ide 300 gr brašna, međutim, meni je otišlo malo više, tako da nemojte oklevati da dodate još brašna, ukoliko je potrebno.
- Testo rastanjiti oklagijom u krug, na debljinu od oko 2-3 mm. Krug podeliti na četiri dela, pa svaki deo na još 4-5 delova, u zavisnosti da li želite manje ili veće kiflice.
- Na svaki trougao staviti po malo džema od kajsija, uvijati kiflice i ređati u pleh. Kiflice peći na 200*C oko 15 minuta. Treba samo blago da porumene, više da ostanu bele.
- Pečene kiflice ostaviti desetak minuta da odmore, pa posuti prah šećerom.
- Poslužiti odmah.
Napomene
Divne i mirišljave kiflice, koje sam našla na blogu „Gotvime so Jadranka“ i odmah ih isprobala. Vama savetujem da uradite isto, nećete se pokajati.
Poslovica za danas:
-„Ako veruješ u sve što pročitaš, onda bolje da ne čitaš.“-
Lajkujte nas: