Čokoladne kocke sa pomorandžom
Sastojci
Kora:
- 1 čaša jogurta
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 mala kašičica sode bikarbone
- 7 kašike brašna
- 2 kašike kakaoa
- izrendana korica od dve pomorandže
Preliv za koru:
- isceđen sok od dve pomorandže
Fil:
- 500 ml mleka
- 400 ml vode
- 3 kesice pudinga od čokolade ( kesice su po 41 gr )
- 5 kašika šećera
- 100 gr čokolade za kuvanje
Uputstvo
Kora:
- Umutiti jogurt, šećer i vanilin šećer i ostaviti desetak minuta, da se šećer istopi.
- Zatim dodati sve ostale sastojke, dobro sve izmešati i izručiti u podmazan pleh, dimenzija 20 x 30 cm i peći koru na 200*C oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom, da li je biskvit pečen.
- Vruću koru preliti isceđenim sokom od dve pomorandže i ostaviti da se hladi.
Fil:
- Sipati mleko u šerpicu i staviti da provri. Za to vreme, razmutiti puding i šećer u vodi, pa sipati u provrelo mleko i skuvati puding. Na kraju dodati čokoladu, izlomljenu na kockice i mešati, da se čokolada potpuno istopi.
- Vruć fil odmah sipati preko kore, i ravnomerno rasporediti. Ostaviti kolač da se potpuno ohladi i stegne.
- Kolač ukrasiti po želji, izrendanom čokoladom, šlagom, kriškom pomorandže ili nečim drugim, seći na kocke i poslužiti.
Napomene
Čokolada je sama po sebi božanstvena, ali ja nekako uvek volim da je kombinujem sa nečim. Kada je kombinujem sa voćem, to je uvek malina ili pomorandža. A što se tiče orašastih plodova, najfiniji ukus mi daje čokolada u kombinaciji sa orasima. Ovaj kolač je upravo jedna kombinacija čokolade i pomorandže…SAVRŠENO.
Poslovica za danas:
-„Bez obzira koliko je duga noć, jutro će sigurno svanuti.“-
Lajkujte nas: