Čokoladni kolač sa višnjama
Sastojci
Kora:
- 3 cela jajeta
- 15 kašika šećera
- 15 kašika ulja
- 15 kašika mleka
- 15 kašika brašna
- 4 kašike kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 500 ml vode
- 150 gr šećera
- 2 kesice pudinga od čokolade
- 100 gr čokolade
- 500 gr višanja svežih, smrznutih ili iz kompota
Uputstvo
- Prvo skuvati fil. Razmutiti prašak za puding i šećer u malo vode, a ostatak vode staviti da provri.
- Kada je voda provrila, dodati umućenu smesu i skuvati puding do kraja. Ostaviti sa strane da se malo prohladi.
- Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke i još jednom sve izmiksati. Polovinu smese izručiti u pleh dimenzija 20 x 30 cm, i staviti u zagrejanu rernu desetak minuta, koliko treba da se uhvati korica po vrhu.
- Izvaditi iz rerne, pa po korici rasporediti oceđenje višnje. Preko višanja narendati čokoladu za kuvanje, pa izručiti prohlađen puding i ravnomerno rasporediti. Na kraju, preko fila izručiti drugu polovinu smese za koru i vratiti u rernu da se ispeče do kraja. Kolač peći otprilike oko pola sata na 180*C.
- Ispečen kolač ostaviti da se potpuno ohladi i stegne.
- Kolač možete ukrasiti po želji. Možete preko narendati čokoladu na sitno, premazati ga šlagom ili preliti glazurom od slatke pavlake i čokolade.
- Iseći na kocke i poslužiti.
Napomene
Ovaj kolač sam već pravila, ali sa malinama, a mislim da voće možete birati po želji i ukusu. Jagode, maline, višnje, borovnice…itd. Sve zavisi šta volite i sa čime se, po vama, čokolada najbolje slaže.
Poslovica za danas:
-„Malo je onih koji umeju da podnose sopstvene mane kod drugih ljudi.“-
Lajkujte nas: