Kineske šnicle
Sastojci
- 3 cela jajeta
- 3 kašike ulja
- 300 gr mlevenog mesa po izboru
- 200 ml vode
- 4-5 čenova belog luka
- 4 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- so, biber, začin c
Uputstvo
- Umutiti jaja. Dodati začine, beli luk, ulje, vodu i mleveno meso, pa sve dobro izmešati, da se sastojci sjedine.
- Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve još jednom izmešati. Probati smesu, pa ako je potrebno, dodati još nešto od začina.
- Smesu pokriti folijom i odložiti u frižider na 2 sata ili preko noći.
- Pred posluživanje, izvaditi iz frižidera, vaditi kašikom pljeskavice i spuštati na ugrejano ulje, pa pržiti sa obe strane.
- Poslužiti toplo uz prilog po želji.
Napomene
Ove kineske šnicle ili pljeskavice, kako ih ko već zove, su jedan od najbržih i najukusnijih ručkova koji postoji. Ako još uz njih poslužite neki prilog, kao što je pire krompir, ručak je kompletan i zadovoljiće i najizbirljivije ukuse.
Poslovica za danas:
-“ Hrabrost se nalazi na neočekivanim mestima.“-
Lajkujte nas: