Krempita sa keksom
Sastojci
- 800 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile ili bele čokolade
- 8-10 kašika šećera
- 80 gr putera ili margarina
- keks po izboru, šlag ili slatka pavlaka
Uputstvo
- Krempitu slagati u pravougaonu vatrostalnu činiju ili neki manji pleh, dimenzija oko 18 x 26 cm.
- Na dno složiti jedan red keksa. Keks nije potrebno prethodno umakati u mleko.
- Skuvati puding na uobičajen način, pa u vruć puding dodati margarin i dobro izmešati, da se margarin istopi. Vruć puding preliti preko složenog keksa i lepo poravnati.
- Preko pudinga složiti još jedan red keksa i ostaviti da se krempita ohladi i stegne.
- Na kraju umutiti šlag ili slatku pavlaku, pa premazati krempitu i ukrasiti po želji.
Napomene
Skoro nisam napravila brži kolač od ovoga, a o ukusu neću ni da pričam. Dobijem veću količinu pudinga, raznih ukusa, i ajde da ga iskoristim. Izaberem puding od bele čokolade, nisam ni znala da ima taj ukus, pa rekoh, da probam…pun pogodak. Kaže muž, ni manje muke ni lepšeg kolača😂
Poslovica za danas:
-„Blago mudroj glavi i vrednoj ruci.“-
Lajkujte nas: