Brauni sa malinama
Sastojci
- 3 cela jajeta
- 125 gr putera
- 200 gr čokolade
- 160 gr šećera
- 130 gr brašna
- 1 kesica vanile
- prstohvat soli
Ostalo:
- višnje, maline, borovnice ili voće po izboru
- bela čokolada, listići badema, lešnika ili oraha
Uputstvo
- Čokoladu i puter istopiti na pari ili u mikrotalasnoj.
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati istopljenu čokoladu sa puterom i izmiksati. Na kraju dodati vanilu, so i brašno i još jednom umutiti.
- Smesu izručiti u kalup dimenzija 18 x 25 cm, obložen papirom za pečenje.
- Preko smese pobacati voće po izboru, iseckanu belu čokoladu i listiće badema. Brauni možete peći i bez ikakvih dodataka preko, ali lično mislim da je lepši i ukusniji sa malo voća, a izbor je na vama, prema vašoj želji i ukusu.
- Kolač peći na 180*C oko 25 minuta.
- Ostaviti da se malo prohladi, pa iseći na kocke i poslužiti dok je topao.
Napomene
Brauni se napravi vrlo brzo, a ukusan je preko svake mere. Važno je samo da ga ne prepečete, imajte pri tom na umu, kada se brauni malo prohladi, on se dodatno stegne, tako da je bolje ostaviti ga malo nepečenog, nego prepečenog.
Poslovica za danas:
-„U ratara crne ruke, a bela pogača.“-
Lajkujte nas: