Bela pita
Sastojci
- 1 pakovanje krem kora ja sam kupila dr oetker krem kore
Fil:
- 1,2 litra mleka
- 200 gr šećera
- 10 kašika gustina
- 2 kesice vanile
- 200 gr putera ili margarina
Ostalo:
- bela čokolada za ukrašavanje
Uputstvo
- U malo mleka razmutiti gustin, a ostatak mleka sipati u šerpu i staviti da provri.
- Kada je mleko provrelo, dodati šećer i razmućen gustin, pa kuvati, da vri par minuta. Skuvan krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Posebno umutiti puter, pa dodati ohlađen krem i sve dobro izmiksati. Ja sam u fil dodala vrlo malo izrendane korice limuna i malo izrendanog marcipana, čisto da razbijem dosadu. Pazite samo da ne preterate sa limunom, da ne bi dobili "Limun pitu".
- Od umućenog fila, odvojiti 3-4 kašike sa strane, za poslednju koricu, a ostatkom fila premazati korice. Poslednju koricu ne premazivati odmah, već nafilovan kolač pokriti folijom i opteretiti nečim malo težim. Kolač ostaviti par sati da se lepo sljubi sa filom i odmekne.
- Na kraju, poslednju koricu premazati odvojenim filom i odozgo narendati belu čokoladu.
- Kolač takođe možete preliti i glazurom od bele čokolade.
- Ohlađen kolač seći po potrebi, na kocke ili štangle i poslužiti.
Napomene
Veoma brz, jednostavan, lagan i preukusan kolač. Zanimljivo je to da ukus ove pite možete prilagoditi vašem ukusu i želji, a možete je napraviti i u izvornom obliku, kako god, kolač je odličan.
Poslovica za danas:
-„Glava je starija od knjige.“-
Lajkujte nas: