Beli čupavci
Sastojci
Kora:
- 4 cela jajeta
- 100 gr šećera
- 150 ml ulja
- 200 ml mleka
- 15 kašika brašna
- 1 kesica vanile
- 1 kesica praška za pecivo
Preliv:
- 350 ml mleka
- 200 gr bele čokolade
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanile
- 50 gr putera ili margarina
Ostalo:
- kokos za valjanje
Uputstvo
- Umutiti penasto jaja sa šećerom. Dodati ostale sastojke i sve dobro umutiti.
- Smesu izručiti u pleh dimenzija 20×30 cm i peći na 180*C oko 25 minuta.
- Pečenu koru ostaviti da se ohladi.
- Sipati mleko u šerpicu, dodati ostale sastojke i mešati dok se sastojci ne istope i smesa ujednači, ali paziti da ne provri. Ostaviti 15-20 minuta, da se fil malo prohladi.
- Ohlađenu koru iseći na kocke, željene veličine. Svaku kocku umočiti u fil, pa uvaljati u kokos.
Napomene
Nešto su ove godine čupavci posebno aktuelni i moderni. Najčešće ih pravimo klasične, ali nije loše ponekad eksperimentisati i kombinovati. Pa kada smo već kod toga, evo još jedne novine, a to su ovi beli, nežni i zavodljivi čupavci.
Poslovica za danas:
-“ Nauči plačući, pa uživaj pevajući.“-
Lajkujte nas: