Gibanica mafini
Sastojci
- 500 gr kora za gibanicu
Fil:
- 4 cela jajeta
- 150 ml ulja
- 150 ml jogurta
- 150 gr kisele vode
- 250 gr krem sira
- 150 gr feta ili nekog drugog sira
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Uputstvo
- Kore izvaditi iz pakovanja, i onako savijene iseći na trake, širine jednog prsta.
- Isečene trake rastresti rukama i malo iskidati na kraće delove.
- Umutiti fil od gore navedenih sastojaka. U spremljen fil dodati isečene trake od kora i dobro sve izmešati, da se kore fino natope filom.
- Pleh za mafine malo podmazati uljem, pa ih napuniti do vrha mešavinom fila i kora. Od ove smese dobije se dva puna pleha mafina.
- Gibanicu mafine peći na 200*C oko 35-40 minuta. Vruće vaditi iz pleha i ređati na tanjir.
- Poslužiti vruće uz jogurt ili kiselo mleko.
Napomene
Inače obožavam gibanicu, ali spremljena na ovaj način je zaista nešto posebno. Ne zna se da li je bolja vruća, hladna ili sutradan. Bukvalno ostane ista koliko god da stoji, a ja sam je lično probala i posle dva dana. Odlična.
Poslovica za danas:
-„Na krivom se putu ne vidi napred.“-
Lajkujte nas: