Posne kiflice od lešnika
Sastojci
Testo:
- 150 gr margarina
- 50 gr šećera u prahu
- 100 gr pečenih i mlevenih lešnika
- 2-3 kesice vanilin šećera
- brašna po potrebi
Ostalo:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- malo seckanih ili krupno mlevenih lešnika
Uputstvo
- Umutiti dobro margarin sa prah šećerom i vanilom. Dodati mlevene lešnike, pa izmešati. Na kraju, dodavati brašno malo po malo, i zamesiti glatko testo, koje se ne lepi za ruke.
- Od testa odmah kidati delove veličine oraha, razvaljati između dlanova, pa savijati u oblik potkovice.
- Potkovice ređati u pleh i ispeći.
- Posebno istopiti čokoladu sa malo ulja. Vrhove ohlađenog keksa umakati u otopljenu čokoladu, pa uvaljati u seckani lešnik.
- Ostaviti da se glazura ohladi i stegne, pa poslužiti.
Napomene
Preukusan keks, koji se toliko brzo napravi da se prosto iznenadite. MOžete ga čak poslužiti i bez glazure od čokolade, ukoliko je ne volite, a možete ih ukrasiti i na drugi način. Vama ostavljam izbor.
Poslovica za danas:
-“ Bolje i prazna torba, nego đavo u torbi.“-
Lajkujte nas: