Tigrica u čaši
Sastojci
Biskvit:
- 3 cela jajeta
- 40 gr šećera
- 50 gr oštrog brašna
Krema:
- 750 ml mleka
- 3 žumanceta
- 50 gr šećera
- 20 gr gustina
- 1 kesica vanile
Ostalo:
- breskve ili kajsije iz konzerve
Uputstvo
Biskvit:
- Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca, pa još jednom sve izmiksati. Na kraju dodati brašno i ručno izmešati smesu.
- Smesu izručiti u manji pleh, dimenzija 18 x 22 cm. Od ove smese ispeći biskvit i ostaviti ga se ohladi.
- Ohlađen biskvit iseći na manje kockice.
Krema:
- Umutiti žumanca sa šećerom, gustinom i malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva. U provrelo mleko sipati umućenu smesu i skuvati krem do kraja.
- Spremiti 6 čaša za slaganje deserta. U čašu na dno, staviti 4-5 kockica biskvita. Preko dodati malo voća iz kompota, iseckanog na tanke šnite ili manje kockice, pa zaliti sa malo vruće kreme. Preko kreme ponovo rasporediti 4-5 kockica biskvita, malo voća i još jednom sve zaliti kremom. Ostaviti desert da se hladi do služenja.
- Desert ne mora dodatno da se ukrašva, lično mislim da je baš ovako savršen.
Napomene
Fantastičan desert, koji se veoma lako i brzo spremi. U slučaju da vam treba više čaša, za više gostiju, jednostavno duplirajte meru. A da, za belanca ne brinite. Sva belanca koja vam preostanu, možete iskoristiti za neki drugi desert, koji ćete naći na mom blogu, kao na primer: Mafini sa bademom ili komisbrot…kolači koji zauzimaju visoko mesto na skali. Duplo slatko.
Poslovica za danas:
-„Čuvaj se mnogih ako se ne bojiš pojedinaca.“-
Lajkujte nas: