Topli tost sendviči
Uputstvo
- Za ove sendviče sastojci su: "šta imaš u frižideru", a mera se određuje prema apetitu.
- Ako imate stari tost hleb i ne znate kako da ga iskoristite, ovo je idealno rešenje. Isto tako, za ove sendviče možete iskoristiti i potpuno svež tost hleb.
- Dakle, spremite jedan uski pleh za hleb, a ukoliko ga nemate, raširirte aluminijumsku foliju na običan pleh.
- Svaku krišku hleba premažite puterom, margarinom za mazanje ili kiselom pavlakom.
- Namazane kriške hleba ređati uspravno, jednu do druge, od početka do kraja pleha, i uz jednu ivicu pleha.
- Zatim, između svake kriške, stavljati po parče šunke, suvog vrata ili pršute, malo kačkavalja ili nekog drugog sira, izrendanog ili isečenog na tanke kriške. I na kraju, staviti po krišku tanko isečenog paradajza. Ja sam koristila čeri paradajz.
- Ukoliko ste ređali u običan pleh, uz jednu ivicu pleha, tada sa druge strane, od alu-folije, koju ste prethodno raširili preko pleha, napravite neku vrstu stranice. Samo podignite foliju u visini tosta, pa kada prelijete sendviče prelivom, istu tu foliju, prebacite preko složenog tosta, tako da ga celog pokrijete.
- Za preliv umutiti 3-4 jajeta, pola šolje mleka, možete dodati malo svežeg sira ili kašiku dve pavlake, pa preliti preko sendviča. Odozgo posoliti i posuti neku mešavinu italijanskog začina, ili začin po vašem ukusu.
- Sve pokriti aluminijumskom folijom, koju smo malopre pomenuli i peći na 200*C oko pola sata. Ja sam posle petnaestak minuta skinula foliju, i vratila da se peče još desetak minuta. Samo pazite da vam se vrhovi tosta ne prepeku.
- Poslužite vruće uz šolju jogurta.
Napomene
Nisam skoro jela lepše, tople sendviče. Brzo, lako, jednostavno i večera za čas na stolu. Ako vam ostane, kada se ohlade uvijete u foliju i ostavite. Sutradan, samo par trenutaka u mikrotalasnu i sendvič ponovo vruć, mekan i ukusan. Doručak na stolu.
Poslovica za danas:
-“ Ko se ne protegne prema pokrivaču, njemu ozebu noge.“-
Lajkujte nas: