Cimet keksići
Uputstvo
- Ništa jednostavnije od ovih keksića ili kolačića, kako vam se više sviđa.
- Što se tiče sastojaka, biće vam potrebno samo lisnato testo, par kašika kristal šećera i kašičica cimeta.
- U činiju sipati šećer i cimet i izmešati.
- Lisnato testo, ukoliko nije već rastanjeno, rastanjiti na debljinu 2-3 mm. Na radni deo posuti mešavinu šećera i cimeta, preko stavite rastanjeno lisnato testo, pa preko testa ponovo posuti mešavinu šećera i cimeta.
- Preko testa, par puta preći oklagijom, da se šećer zalepi za testo. Zatim, uvijati testo u rolat sa jedne strane do polovine, pa zatim krenuti uvijanje rolata i sa druge strane, takođe do polovine.
- Ovako uvijeno testo seći na delove, debljine 2-3 mm, pa slagati u pleh obložen papirom za pečenje.
- Keksiće peći na 200*C oko 15 minuta.
- Ostavite da se keksići ohlade, pa poslužiti.
Napomene
Ove keksiće neko zove „svinjske uši“, a obzirom da mene baš ni malo ne podsećaju na praseće uši, ja im tako nadenuh jedno sasvim obično ime – „Cimet keksići“. Jednostavan naziv za veoma jednostavan i brz, ali potpuno ukusan keks.
Poslovica za danas:
-“ Noć svedoka nema.“-
Lajkujte nas: