Topli mediteranski sendviči
Sastojci
- 1 baget
- 200 gr šampinjona
- 4 kašičice putera ili margarina
- 1-2 čena belog luka
- 100 gr kačkavalja ili nekog drugog sira izrendanog
- so, biber, origano, mešavina italijanskih začina, kečap
Uputstvo
- Šampinjone iseckati sitno. Posoliti i pobiberiti. Ostaviti 15 minuta da odstoje.
- Baget preseći na pola, po dužini, pa svaku polovinu popreko na pola. Izvaditi im sredinu i izdubiti ih.
- U činiju staviti puter, pa u njega izrendati beli luk i dobro promešati. Ovom mešavinom namazati izdubljeni deo bageta.
- U šampinjone dodati polovinu izrendanog kačkavalja, pa izmešati.
- Premazane bagete napuniti mešavinom šampinjona i kačkavalja. Preko svakog sendviča rasporediti drugu polovinu izrendanog kačkavalja i posuti začinom po izboru (origano, bosiljak ili nekom mešavinom začina)
- Sendviče poređati na pleh i peći 10 minuta na 200*C.
- Gotove sendviče ukrasiti kečapom i poslužiti.
Napomene
Ovo je idealno rešenje za jednu veoma ukusnu i mirišljavu večeru. Možete je poslužiti i iznendanim gostima. Brzo i lako se naprave, kombinacije su razne, tako da šampinjone možete zameniti nekim svežim sirom ili šunkom, a začine odaberite sami, prema vašem ukusu.
Poslovica za danas:
-“ Izreke su ukras govora. „-
Lajkujte nas: