Projara od spanaća
Sastojci
- 400 gr svežeg spanaća
- 4 cela jajeta
- 1 čaša kiselog mleka
- 100 ml ulja
- 300 gr sira
- 2 kašičice soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šolje pšeničnog brašna
- 1 šolja kukuruznog brašna
Uputstvo
- Spanać oprati, obariti i ocediti.
- Umutiti jaja, ulje i kiselo mleko. Dodati obaren spanać i izgnježden sir, pa još jednom izmešati.
- Na kraju dodati so, prašak za pecivo i obe vrste brašna, izmešati dobro i izliti u pleh dimenzija 20 x 30 cm.
- Projaru peći na 200*C oko 20 minuta.
- Pečenu projaru pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da se prohladi.
- Iseći i poslužiti toplu.
Napomene
Pita ili projara, napravljena po ovom receptu je fantastična. Naravno, umesto spanaća, možete koristiti zelje, blitvu ili neki drugi zeleniš. Napravi se bukvalno za pet minuta, a ukus je kao što rekoh, divan.
Poslovica za danas:
-“ Jezik nema kostiju, ali kosti lomi.“-
Lajkujte nas: