Francuske prženice
Sastojci
- 6 kriški tost-hleba
- 2 cela jajeta
- 50 ml mleka
- prstohvat soli
Ostalo:
- ulje za prženje
- 3-4 kašike nutele ili nekog drugog krema
- maline i šećer u prahu
Uputstvo
- Umutiti jaja, prstohvat soli i mleko.
- U tiganj sipati malo ulja i zagrejati. Svaku krišku tost-hleba, umočiti sa obe strane u umućena jaja i pržiti na ulju, takođe sa obe strane.
- Gotove prženice ostaviti desetak minuta da se malo prohlade.
- Svaku premazati nutelom ili nekim drugim kremom, ukrastiti malinama i posuti prah šećerom.
- Uživati u ovom divnom slatkom doručku, uz šolju mleka.
Napomene
Pustite mašti na volju i napravite sebi jedan čaroban doručak, po vašem ukusu i želji. Kombinacije su beskonačne, a vi nađite svoju i uživajte.
Poslovica za danas:
-“ I pas leže dok se ručak sleže.“-
Lajkujte nas: