Piletina u kajmaku
Sastojci
- 2 batka
- 2 karabatka
- 1/2 šolje mleka
- 2 kašičice začina c
- 3-4 kašike kajmaka
Uputstvo
- Za ovo jelo, najbolje je iskoristiti kuvanu piletinu iz supe, ili vodu, u kojoj se kuvala piletina za ovo jelo, iskoristite za supu.
- Dakle, skuvajte meso pa iskidajte na sitnije komade.
- U šerpicu sipajte pola šolje mleka i stavite da provri. Dodajte Začin C i kajmak i pustite da se kajmak istopi.
- Na kraju dodajte meso i pustite da se krčka par minuta na tihoj vatri.
- Poslužite vruće jelo, samo ili uz neki dodatak.
Napomene
Piletina u kajmaku me uvek poseti na moju majku, koja je ovo jelo obavezno spremala nedeljom. Procedi supu i zakuva, a piletinu spremi na kajmaku. Eh bože, koliko lepih uspomena me veže za to srećno vreme i za moje detinjstvo, a interesantno je, da me uvek me sitnice sete na to divno doba.
Poslovica za danas:
-“ Ako kažeš vatra, nećeš izgoreti.“-
Lajkujte nas: