Baunti čokoladice
Sastojci
- 160 gr zaslađenog kondezovanog mleka
- 90-100 gr kokosa
Glazura:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Uputstvo
- Umesiti kokos i kondezovano mleko. Kokos dodavati po malo, pa mešati dok se ne dobije smesa, pogodna za oblikovanje.
- Od smese formirati oblik po želji. Možete formirati oblik valjka, a možete puniti neki silikonski kalup. U tom slučaju, napunjen kalup odložiti u zamrzivač, da se dobro ohladi i stegne, kako bi se lakše vadio iz kalupa.
- Čokoladu istopiti, dodati ulje pa sve dobro promešati.
- Formirane oblike od kokos-smese, umakati u glazuru od čokolade i odlagati na rešetku. Ostaviti da se čokolada stegne.
- U poslastičarsku kesu ili običnu kesu za zamrzivač, sipati kašiku glazure, odseći sasvim mali vrh na kesi, pa našarati čokoladice.
Napomene
Prosto da prostije nema. Napravi se dok si reko „keks“, a možete i da duplirate sastojke, pa da dobijete duplo više čokoladica. U svakom slučaju, vrlo brzo ćete ih praviti ponovo.
Poslovica za danas:
-“ O čoveku treba suditi po njegovim pitanjima, a ne po njegovim odgovorima.“-
Lajkujte nas: