Pizza pecivo
Sastojci
Testo:
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1/2 kockice kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 600-650 gr brašna
Ostalo:
- 200 gr šunke
- 200 gr kačkavalja
- kečap, jaje za premazivanje i susam za posipanje
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka. Brašno dodavati po malo, da se dobije lepo, glatko testo.
- Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto da naraste.
- Naraslo testo podeliti na dva dela.
- Uzeti jedan deo i rasklagijati ga u oblik pravougaonika.
- Testo premazati kečapom i posuti izrendanim kačakvaljem.
- Preko kačkavalja poređati tanko isečenu šunku.
- Sada iseći na trake, širine 2 cm.
- Svaku traku presaviti na pola.
- Uzeti presavijenu traku za oba kraja, pa je uvrnuti ka suprotnim stranama.
- Ovako upredene štapiće ređati u pleh, obložen papirom za pečenje.
- Isto uraditi i sa drugim delom testa.
- Premazati štapiće umućenim jajetom i posuti susamom.
- Peći na 180*C oko 20-30 minuta.
- Poslužiti štapiće, dok su još topli.
Napomene
Recept za ovo pecivo je veoma „zahvalan“. Ovaj recept možete iskoristiti i za druge oblike, pa tako, umesto štapića, možete praviti pužiće, kiflice, rolnice ili šta već želite. Kako god, pecivo je veoma ukusno i mekano i vredi ga probati.
Poslovica za danas:
-“ Dugo čeka onaj koji nestrpljivo čeka.“-
Lajkujte nas: