Štrudla sa sirom
Sastojci
Testo:
- 400 ml mleka
- 1 kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 celo jaje
- 2 žumanceta
- 125 gr margarina
- 2 kašičice soli
- 800 gr brašna
Fil:
- 500 gr sira po izboru
- 2 belanceta
Ostalo:
- 125 gr margarina
- 1 celo jaje za premazivanje
- susam za posipanje
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
- Pokriti krpom i ostaviti da naraste i duplira se.
- Umutiti belanca viljuškom, dodati izgnježden sir i sve zajedno izmešati viljuškom, da se sjedini u lepu, kremastu smesu.
- Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu površinu, malo premesiti i podeliti na dva dela.
- Svaki deo rastanjiti oklagijom što tanje, u oblik pravougaonika, pa premazati omekšalim margarinom.
- Preko margarina premazati fil od sira i saviti u rolat.
- Oba rolata staviti u pleh, jedan pored drugog, pokriti krpom i ostaviti da se duplira. Ja sam se ovaj put malo igrala, pa sam jedan rolat stavila u uski pleh za hleb, a drugi u formu za kuglof.
- Naraslu štrudlu premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata.
- Ostaviti da se malo prohladi, iseći i poslužiti toplu.
Napomene
Znam da je fraza, ali ova štrudla ja zaista mekana kao pamuk, a o ukusu i da ne pričam. Mi je jedemo po 2-3 dana, i verujte da ostane mekana i sočna, sve vreme. Stvarno je savršena, a napravi se lako i brzo. Probajte.
Poslovica za danas:
-“ Čovekovu prirodu mogu izmeniti samo dve stvari: novac i žena.“-
Lajkujte nas: