Uskršnje pince

Uskršnje pince

Ukupno vreme2 hrs
Kategorija: Hleb, Peciva, Testa
Kuhinja: Austrijska
Keyword: pecivo,slatki, hleb, uskrs,testo,pinze

Sastojci

  • 220 ml mleka
  • 80 gr šećera
  • 1/2 kockice kvasca
  • 110 gr margarina
  • 3 žumanceta
  • 500 gr brašna mekog
  • prstohvat soli

Uputstvo

  • U toplo mleko razmutiti kvasac i šećer i ostaviti desetak minuta da kvasac krene.
  • Dodati ostale sastojke, zamesiti testo, pa pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da testo naraste i udupla se.
  • Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, podeliti na 3 dela, pa svaki deo premesiti. Ako želite manje pince, podelite na više delova. Oblikovane jufke prebaciti u pleh, obložen papirom za pečenje i ostaviti ponovo da narastu.
  • Kada su pince narasle i duplirale se, premazati ih umućenim jajetom, posuti susamom, kimom ili krupnim šećerom, pa ih iseći makazama na tri mesta, u obliku znaka mercedesa. Hvatati makazama malo dublje u testo, ali paziti da se ne iseče do dna.
  • Možete ih peći same, a možete u sredinu pince staviti jedno jaje. Dok se pince ispeku, i jaje će biti gotovo.
  • Peći ih na 180*C dok ne porumene.

Napomene

U Austriji se pince jedu za uskrs, to je deo njihove tradicije. Nisam bas sasvim dovoljno upućena u njihove običaje, ali eto ove pince su mi privukle pažnju i poželela sam da ih napravim. Ja sam moje premazala umućenim jajetom sa malo pavlake, pa su mi zbog pavlake malo pregorele po vrhu, zato sam u receptu navela da se premažu samo jajetom. Sledeći put će biti bolje👍
Poslovica za danas:
-“ Kada slava dolazi, pamćenje odstupa.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Hleb, Peciva, Testa. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here