Pizza pužići
Sastojci
Testo:
- 200 ml mleka
- 1/2 kockice kvasca svežeg
- 1 kašičica šećera
- 100 ml ulja
- 2 kašičice soli
- 1 celo jaje
- 500 gr brašna
Ostalo:
- 200 gr šunke tanko isečene
- 200 gr kačkavalja izrendanog
- kečap za premazivanje testa
- 1 celo jaje za premazivanje pužića i susam za posipanje
Uputstvo
- U mlako mleko razmutiti šećer i kvasac, i ostaviti desetak minuta, da se kvasac aktivira.
- Zatim dodati ostale sastojke i zamesiti lepo, glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplo mesto, da testo naraste i duplira se.
- Na pobrašnjenu površinu izručiti nadošlo testo, pa oklagijom rastanjiti na oblik pravougaonika, što tanje.
- Testo premazati kečapom i posuti izrendanim kačkavaljem. Preko kačkavalja složiti šunku tanko isečenu.
- Ovako nafilovano testo umotati u rolat, pa dobijeni rolat seći na komade, debljine jednog prsta.
- Isečene pužiće slagati u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Praviti malo veći razmak, da se ne bi slepile.
- Možete ih takođe, sa strane uvaljati u kečap, pa u susam i tako slagati u tepsiju.
- Pužiće ostaviti oko pola sata, da još malo nadođu, a za to vreme uključiti rernu da se ugreje na 200*C. Pred samo pečenje, premazati ih umućenim jajetom.
- Peći pužiće oko pola sata. Pečene pokriti krpom i ostaviti desetak minuta.
- Poslužiti tople.
Napomene
Mekano, mirisno i ukusno pecivo. Napravi se dok trepneš i eto odličnog doručka ili večere na stolu. Božeee, koliko volim testa i peciva, pa to nije normalno. Na kraju ću da otvorim pekaru na nekom ćošku👩🍳
Poslovica za danas:
-„Znanje je blago koje svog vlasnika svuda prati.“-
Lajkujte nas: