Čokoladne princes krofne

Čokoladne princes krofne

Ukupno vreme1 hr 30 mins
Kategorija: Kolači
Kuhinja: French
Keyword: krofne, kolači, fil, krem, čokolada, kremasti, princeze,krema

Sastojci

Krofne:

  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše vode
  • 2 čaše brašna
  • 4 cela jajeta
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 10 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 125 gr putera ili margarina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 3-4 kašike nutele ili eurokrema

Uputstvo

Krofne:

  • U šerpu sipati ulje i vodu i staviti da provri. Kada je provrilo, sipati brašno i brzo izmešati smesu da se sjedini. Skloniti sa ringle i ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.
  • Kada se smesa malo prohladila, (ne mora da bude potpuno hladna), dodavati jaja, jedno po jedno i posle svakog dodatog jajeta, umutiti smesu mikserom. Ovo je tako važno da znate, da se jaja ne stavljaju odjednom.
  • Kada se doda poslednje jaje, sipati i prašak za pecivo, pa još jedno izmiksati smesu, da se dobije lepljivo testo.
  • Smesu uzimati kašičicom i stavljati na podmazan pleh. Praviti malo veći razmak, jer dosta narastaju. Takođe, smesu možete staviti u poslastičarsku kesu, sa nastavkom po želji i istiskati ružice na podmazan pleh. Veličinu sami odredite.
  • Krofne peći na 200*C oko 20-30 minuta, bez otvaranja rerne. Pečenje krofni dosta zavisi i od rerne, zato je temperatura i vreme pečenja, relativno. Pečene krofne ostaviti da se potpuno ohlade.

Fil:

  • Odvojiti malo mleka, pa u njega dodati brašno i umutiti da nema grudvica. U ostatak mleka dodati šećer i vanilin šećer i staviti da provri. Dodati razmućeno brašno i skuvati cicvaru. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi. Fil možete skuvati odmah na početku i staviti da se hladi, pa tek onda praviti krofne.
  • Kada se fil ohladio, dodati puter i dobro izmiksati. Na kraju dodati istopljenu čokoladu i nutelu, pa još jedno sve dobro izmiksati.
  • Sada svakoj krofni odseći vrh, napuniti je filom i poklopiti odsečenim delom. Na kraju ih posuti šećerom u prahu i poslužiti.
  • Ko voli, može umutiti slatku pavlaku ili šlag, pa staviti preko čokoladnog fila i tek onda poklopiti odsečenim poklopcem.

Napomene

A zašto da ne i čokoladne princeze, nije loše probati. Eto ja probah i mogu vam reći da su mi se baš svidele. Sledeća varijanta će biti sa dodatkom voća😉
Poslovica za danas:
-“ Budite pažljivi kada nešto poželite. Možda se ostvari.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Kolači. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here