Trouglasta pita sa sirom
Sastojci
- 500 gr kora za pitu
I fil:
- 2 cela jajeta
- 200 ml ulja
- 200 gr jogurta
- 2 kašičice soli
- 1/2 kesice praška za pecivo
II fil:
- 300 gr sira po izboru
- 2 cela jajeta
- 1/2 kesice praška za pecivo
Uputstvo
- Umutiti sve sastojke za prvi fil i ostaviti sa strane.
- Za drugi fil, izgnježditi sir, staviti jaja i prašak za pecivo pa sve zajedno izmešati.
- Kada su oba fila spremna, početi sa pravljenjem trouglaste pite.
- Uzeti jednu koru i premazati je prvim filom.
- Namazanu koru presaviti na pola.
- Pa još jednom na pola, da se dobije jedna uska traka.
- Na kraj trake staviti kašičicu drugog fila.
- Jedan kraj trake prebaciti dijagonalno preko fila.
- Zatim, nastaviti preklapati traku do kraja, tako da se dobije trougao.
- Isto uraditi sa ostalim korama, a dobijene trouglove ređati u podmazan ili pek-papirom obložen pleh.
- Trouglove u plehu premazati prvim filom, posuti susamom i peći na 200*C oko pola sata. Ako vam nije ostalo fila za premazivanje, umutite jedno jaje sa 2-3 kašike mleka, pa premažite trouglove.
- Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti destak minuta da odstoje, a zatim poslužiti dok je još topla.
Napomene
Za pite i pitice ima milion recepata i svaki je jedinstven na svoj način. Mislim da nema toga ko ne voli pitu sa sirom, još kada je vruća, i zamiriše cela kuća od nje, pa ko da joj odoli.
Poslovica za danas:
-“ Brzo se suše suze za tuđom boli.“-
Lajkujte nas: