Mafini sa čvarcima
Sastojci
- 1 celo jaje
- 200 ml jogurta
- 50 ml mleka
- 3 kašike masti
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 gr čvaraka
- 200 gr brašna
Uputstvo
- Umutiti jaje, jogurt, mleko i so.
- Čvarke samleti, dodati mast i izmešati. Ja to radim u secku. Stavim čvarke i mast, pa sameljem zajedno.
- Samlevene čvarke i mast, dodati prethodno umućenoj smesi, pa izešati da se sastojci ujednače.
- Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa još jednom sve dobro izmešati.
- Smesom puniti kalupe za mafine i peći na 200* oko 15 minuta.
- Mafine poslužiti tople.
Napomene
Brzo, lako i jednostavno. Ukoliko volite sve sa čvarcima, a nemate dovoljno vremena za pogačice, evo pravog rešenja za vas. Ukusni, mekani, tope se u ustima, kada počnete da ih jedete, ne znate koliko vam je dosta, a naprave se bukvalno za čas. Uostalom, probajte i uverite se.
Poslovica za danas:
-“ Ko svoje tajne za sebe čuva, uvek je svoj gospodar.“-
Lajkujte nas: