Ginin čokoladni keks
Sastojci
- 200 gr brašna mekog
- 85 gr putera
- 75 gr šećera
- 1 kesica vanile
- 1 celo jaje
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 160 gr seckane čokolade po izboru
Uputstvo
- Umutiti dobro omekšali puter sa šećerom. Dodati jaje i vanilu pa još jednom izmiksati.
- Brašno i prašak za pecivo izmešati, dodati umućenoj smesi i umesiti testo.
- Na kraju dodati iseckanu čokoladu ili čokoladne granule i testo dobro premesiti, uviti ga u providnu foliju i ostaviti sat vremena u frižider.
- Kada se ohladilo, praviti kuglice od testa, veličine oraha i ređati u pleh. Ja sam to radila kašikom za sladoled.
- Keks peći na 200*C oko 15 minuta.
Napomene
Reći ću samo jedno: Napravite odmah duplu meru!
Poslovica za danas:
-“ Kad bi ludost bila bol, svaka kuća bi plakala.“-
Lajkujte nas: