Brze čokoladne štangle
Sastojci
- 1 pakovanje gotovih, medenih kora
- 300 gr šećera kristal
- 400 ml vode
- 200 gr margarina
- 2 kašike kakaoa
- 100 gr mlevenih oraha
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr čokolade za kuvanje
Uputstvo
- U šerpu sipati vodu i šećer i staviti da se kuva. Kada počne da vri, dodati kakao i margarin, i nastaviti sa kuvanjem, uz mešanje, sve dok se margarin potpuno ne istopi. Pošto se margarin istopio, kuvati još 1-2 minuta i skinuti sa ringle.
- Dodati odmah čokoladu i mešati da se čokoalda istopi. Zatim dodati mlevene orahe, promešati, pa odmah zatim dodati i keks. Smesu dobro izmešati i ostaviti desetak minuta da se prohladi.
- Fil podeliti otprilike na 4 dela. Na plato staviti jednu koricu i ravnomerno je premazati 1/4 fila.
- Preko staviti drugu koricu, blago pritisnuti, pa i nju premazati filom. Tako uraditi i sa ostalim korama. Poslednja korica se premazuje kasnije, tako da je potrebno ostaviti fil sa strane za nju.
- Preko nafilovanog kolača staviti neki drugi plato ili dasku, blago pritisnuti, (paziti da fil ne iscuri sa strane), i ostaviti da se ohladi i stegne.
- Kada se kolač ohladio, premazati zadnju koru ostatkom fila, koji je prethodno malo zagrejan, da bi se lakše razmazao. Preko fila posuti šaku mlevenih oraha i blago utapkati.
- Inače, možete ceo fil potrošiti na filovanje između kora, a preko poslednje kore preliti glazuru od čokolade.
- Kolač iseći na štangle i poslužiti.
Napomene
Kolač je zaista fenomenalan. Napravi se bukvalno za 15 – 20 minuta, izuzetno mekan i ukusan, a izgleda veoma elegantno i privlačno.
Poslovica za danas:
-“ Ljubav je za jednu noć kadra i Kineski zid sagraditi.“-
Lajkujte nas: