Interkontinental torta
Sastojci
Kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 21 kašika mlevenih oraha
- 12 kašika brašna
Fil:
- 15 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- 1 litar mleka
- 400 gr putera ili margarina (ili pola – pola)
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr bele čokolade
Uputstvo
Kore:
- Umutiti dobro belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati mlevene orahe i brašno, pa polako, špatulom izmešati sastojke da se sjedine.
- Od ove smese ispeći tri kore u okruglom plehu, prečnika 26 cm ili pravougaonom plehu, dimenzija 20 x 30 cm.
Fil:
- Umutiti penasto žumanca sa šećerom, zatim dodati malo mleka i brašno, pa još jednom dobro izmiksati, da nema grudvica. Ostatak mleka staviti na ringlu. Kada provri, dodati umućena žumanca i skuvati fil.
- Skuvan fil pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Posebno umutiti puter, pa dodavati po malo ohlađenog fila, sve vreme muteći mikserom. Kada je fil dobro umućen, podeliti ga na tri dela.
- U jedan deo dodati otopljenu crnu čokoladu za kuvanje, pa dobro izmiksati.
- U drugi deo dodati otopljenu belu čokoladu i takođe izmiksati.
- U treći deo dodati mlevene orahe i umutiti mikserom.
- Tortu filovati sledećim redom: kora, crni fil, kora, žuti fil, kora, fil sa orasima.
- Ovako nafilovanu tortu premazati šlagom ili umućenom slatkom pavlakom. Ukrasiti po želji.
Napomene
Koliko je ova torta božanstvena, možete saznati jedino ako je napravite. Za malo iskusnije domaćice, biće dovoljno da pročitaju recept i da ga sasvim sigurno upišu u svoju svesku sa receptima.
Poslovica za danas:
-“ Istini nije potrebno mnogo reči, a laž ih nikad nema dovoljno.“-
Lajkujte nas: