Karamel keks
Sastojci
- 100 gr putera
- 90 gr karamel kondenzovanog mleka
- 3 kašike vode
- 1 kesica vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 šolje brašna
Ostalo:
- 80 gr karamel kondezovanog mleka (za spajanje keksa)
Uputstvo
- Zamesiti testo od gore navedenih sastojaka.
- Testo uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider 30 minuta.
- Kada se testo ohladilo, rastanjiti ga tanko, modlom vaditi keks i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
- Peći na 190*C oko deset minuta.
- Pustiti keks da se ohladi pa karamelom od kondenzovanog mleka, spajati po dva keksa.
- U slučaju da ne možete da nađete ovaj karamel od kondenzovanog mleka, testo možete zamesiti i običnim karamel-prelivom, koji možete naći u svakoj prodavnici, a kekse možete spajati džemom ili nutelom, eurokremom..itd.
Napomene
Kako krene hladno vreme, tako počne sezona keksa, pogotovo kako se bliže novogodišnji i bižićni praznici. Evo još jednog recepta za veoma lep i neobičan keks sa karamelom, a potrebno je izdvojiti samo malo vremena i kućom će već početi da se širi neodoljivi miris keksa koji se peče.
Poslovica za danas:
-“ Glava je najmudrija kad je hladna.“-
Lajkujte nas: