Milka torta
Sastojci
Kora:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 200 gr pečenih, mlevenih lešnika
- 2 kašike brašna
Fil:
- 12 žumanaca
- 200 gr šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kesice pudinga od vanile (150 gr praška za puding)
- 1 litar mleka
- 200 gr bele milka čokolade
- 200 gr milka čokolade sa seckanim lešnicima
- 250 gr putera ili margarina
- 500 ml slatke pavlake
Uputstvo
Kore:
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati mlevene lešnike i brašno, pa polako varjačom izmešati smesu, da se sastojci sjedine.
- Od ove smese ispeći 4 kore u okruglom plehu, prečnika 26 cm ili pravougaonom plehu, dimenzija 20 x 30 cm.
Fil:
- Umutiti žumanca, šećer, brašno i puding sa malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati smesu i skuvati puding.
- Vruć puding odmah podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati belu čokoladu i izmešati da se čokolada istopi i sjedini sa pudingom. U drugi deo dodati čokoladu sa lešnicima i takođe izmešati, da se čokolada istopi i sjedini sa pudingom. Oba pudinga pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohlade.
- U ohlađen puding sa belom čokoladom, dodati polovinu putera i izmiksati da se dobije lep kremast fil. Isto uraditi i sa drugim pudingom, sa čokoladom sa lešnicima.
- Posebno umutiti slatku pavlaku.
- Tortu sada filovati sledećim redom: Kora, tamni fil, svetli fil, slatka pavlaka, kora…pa postupak ponavljati do kraja. Tortu završiti korom, a preko premazati šlag, slatku pavlaku ili preliti glazurom od čokolade.
- Ukrasiti po želji.
Napomene
Preukusna torta koju od srca preporučujem svakom. Pravi se vrlo lako, a vole je i odrasli i deca. Ovo je definitivno torta koju morate da probate, da bi znali o čemu pričam, drugačije ne može.
Poslovica za danas:
-“ Slobodni ste ako vam je savest čista.“-
Lajkujte nas: