Italijanski puter keks
Sastojci
- 150 gr putera
- 3 žumanceta
- 100 gr smeđeg šećera
- 2 kesice vanile
- 300 gr brašna mekog
- prstohvat soli
Uputstvo
- Puter i šećer dobro mikserom umutiti, da se istopi šećer i da se dobije penasta smesa.
- Dodati žumanca, so, vanilu i nastaviti sa miksanjem još par minuta.
- Na kraju dodati brašno i izmešati varjačom da se sve sjedini.
- Testo prebaciti u špric i na pleh obložen papirom za pečenje, istiskati oblike po želji.
- Možete koristiti kesu za šlag, sa zvezdastim metalnim dodatkom ili špric za tulumbe.
- Keks peći na 180*C oko 10-15 minuta, a trebalo bi da ostane svetlije boje.
- Pečeni keks uvaljati u prah šećer, ili ga krajevima umočiti u otopljenu čokoladu.
Napomene
Divni mirišljavi puter keksići. Veoma lako i brzo se naprave, a jedina mana im je što se brzo i pojedu, pa sad šta je tu je…zato ih valjda i pravimo, da bi se pojeli.
Poslovica za danas:
-“ Ne postoji tako mekan jastuk kao što je mirna savest.“-
Lajkujte nas: