Divne lovačke šnicle
Sastojci
- 7-8 svinjskih šnicli
- 3-4 glavice crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 kocka za supu
- ulje i brašno
Uputstvo
- Šnicle izlupati i posoliti.
- Svaku šniclu uvaljati u brašno i propržiti sa obe strane da porumene. Pržene šnicle ređati u vatrostalnu činiju ili pekač i ostaviti sa strane.
- Prokuvati litar vode, dodati kocku za supu, promešati i ostaviti sa strane.
- Crni luk iseckati i ubaciti u ulje, u kom su se pržile šnicle. Kratko prodinstati, pa ubaciti iseckan beli luk. Čim beli luk pusti miris, dodati 2-3 kašike brašna, promešati, kratko propržiti, pa odmah naliti supom.
- Sve dobro izmešati da se sjedini i pustiti da provri. Ako je sos pregust, dodajte malo vode. Ovom smesom preliti šnicle i blago promešati. Probati sos, u slučaju da treba još malo da se posoli, zatim poklopiti i ubaciti u zagrejanu rernu na sat vremena.
- Ako volite više sosa, povećajte količinu brašna i supe, odnocno vode. Ako je meso mlado, dovoljno će biti i 45 minuta u rerni.
- Poslužite uz makarone, špagete, rižu ili pire krompir.
Napomene
Ja mislim da je ovo najjednostavniji i najukusniji recept za lovačke šnicle, ujedno idealan za jedan brz a odličan ručak. Znam sasvim sigurno da ćete biti zadovoljni i vi, kao i vaši ukućani, uostalom probajte.
Poslovica za danas:
-“ U lovu je kao i u životu – glavno je znati čekati.“-
Lajkujte nas: