Trouglići sa sirom
Sastojci
Testo:
- 400 ml mleka
- 1 kockica kvasca ili jedna kesica suvog kvasca
- 150 ml ulja
- 1 kašičica šećera kristal
- 1 kašičica soli
- 800 gr brašna
Za premazivanje:
- 400 gr sira po izboru
- 150 gr putera ili margarina
- 2 žumanceta
- 1 kašičica soli ravna
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka.
- Testo ostaviti u vangli, pokriti krpom i ostaviti da naraste i da se duplira.
- Posebno, mikserom umutiti sir, puter, žumanca i so u jednu kompaktnu smesu.
- Što se tiče sira, ja sam pomešala 200gr krem sira i 200gr tvrdog, zrelog, malo kiselijeg sira, koji daje poseban ukus ovom pecivu. Vi koristite sir prema vašem izboru.
- Naraslo testo malo premesiti i podeliti na dva dela. Svaki deo rasklagijati u oblik pravougaonika i premazati umućenom smesom od sira.
- Premazano testo uviti u rolat, pa oštrim nožem seći u cik-cak, da bi se dobili trouglovi.
- Dobijene trouglove poređati u pleh, obložen papirom za pečenje. Sada svaki trougao, preko sredine, pritisnuti drškom od varjače, da bi se stranice od trougla podigle i lepše razlistale.
- Ovako složene trouglove ostaviti 15-20 minuta da malo narastu. Narasle, premazati umućenim jajetom i posuti kimom, susamom ili nemlevenim makom.
- Peći na 200*C oko 20 minuta. Pečeno pecivo pokriti krpom i ostaviti desetak minuta da odstoji.
- Poslužiti toplo.
Napomene
Počastite porodicu i sebe ovim preukusnim trouglićima. Nije važno koliko vremena i truda treba da uložite u njih, važno je da uživate u svakom trenutku dok ih pravite i dok gledate kako, uz pomoć vaših ruku, nastaje jedno remek-delo, jer sve što jedna domaćica stvori u svojoj kuhinji, zaslužuje takav naziv.
Poslovica za danas:
-“ Sretna osoba zna uživati u krajoliku i kada mora ići zaobilaznim putem.“-
Lajkujte nas: