Bajadera torta

Bajadera torta

Ukupno vreme1 hr
Kategorija: Torte
Kuhinja: Srpska
Keyword: Torta, bajadera, plazma, bez, pečenja, orasi, puding

Sastojci

I deo:

  • 600 gr mlevenog plazma keksa
  • 125 gr putera ili margarina
  • 125 gr šećera u prahu
  • malo soka od pomorandže

II deo:

  • 300 gr mlevenih oraha
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 125 gr putera ili margarina
  • 125 gr šećera u prahu
  • malo mleka

III deo:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 125 gr putera ili margarina
  • 125 gr šećera u prahu

Uputstvo

  • Skuvati puding sa mlekom i ostaviti da se ohladi.
  • Mlevene orahe popariti vrelim mlekom, pa dodati otopljenu čokoladu. Izmešati dobro da se čokolada i orasi sjedine i ostaviti da se ohladi.
  • Mlevenu plazmu natopiti sokom od pomorandže. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, pa sastaviti sa natopljenom plazmom. Izmešati dobro da se sve sjedini.
  • Smesu od plazme rastanjiti na plato, u obliku pravougaonika ili kruga, debljine 2-3 cm. To je prvi sloj torte. Ja sam koristila okrugli kalup na rasklapanje, prečnika 26 cm.
  • Umutiti puter sa šećerom u prahu, pa u to dodati poparene orahe sa čokoladom i dobro sve izmešati da se sastojci sjedine. Ovu smesu staviti preko prvog sloja od keksa i ravnomerno rasporediti. To je drugi sloj torte.
  • Na kraju, još jednom umutiti puter sa šećerom u prahu, pa u to dodati skuvan i ohlađen puding i dobro umutiti da se dobije lep kremast fil. Ovaj fil staviti preko drugog sloja i ravnomerno rasporediti. To je treći i poslednji sloj torte.
  • Tortu ostaviti u frižider da se ohladi i stegne, pa na kraju, preko torte staviti glazuru od čokolade ili umućen šlag i ukrasiti po želji. Ja sam ovaj put stavljala glazuru od 200gr čokolade za kuvanje i 6 kašika ulja.

Napomene

Za Bajaderu tortu imam dva različita recepta. Ovaj je bez pečenih korica i verovatno je malo brži, ali nisam sigurna dok je ne napravim i po drugom receptu, a to će biti uskoro. Što se ukusa tiče, probala sam obe varijante i ne bih mogla da se odlučim, koja je ukusnija, to ostavljam vama da odlučite.
Poslovica za danas:
-“ Kada ti ide najbolje, ne čekaj – donosi odluke.“-
Lajkujte nas:
Ovaj unos je objavljen pod Torte. Zabeležite stalnu vezu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Recipe Rating




The maximum upload file size: 4 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here