Kolač sa ribizlama i kokosom
Sastojci
Testo:
- 100 gr putera ili margarina
- 85 gr šećera kristal
- 2 cela jajeta
- 190 gr brašna mekog
- 3 kašike mleka
- 1 kesica vanile
- 2 kašičice praška za pecivo
Fil:
- 1/2 kesice pudinga od vanile
- 250 ml mleka
- 2 kašike šećera kristal
- 1 čaša slatke pavlake
Mrvice za posipanje:
- 90 gr putera ili margarina
- 80 gr šećera kristal
- 50 gr brašna mekog
- 85 gr kokosa
Ostalo:
- 300 gr crvenih ribizli
- šećer u prahu za posipanje
Uputstvo
Fil:
- Skuvati puding i ostaviti da se malo prohladi. Dodati pavlaku i izmešati da se sjedini sa pudingom. Ostaviti sa strane.
Mrvice za posipanje:
- Istopiti puter na tihoj vatri. Dodati šećer pa malo mešati dok se šećer ne istopi. Na kraju sipati brašno i kokos pa izmešati da se dobije rastresita, mrvičasta smesa. Ostaviti sa strane.
Kora:
- Umutiti dobro puter sa šećerom i vanilom. Dodati jaja i mleko i još jednom izmiksati. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo pa sve zajedno izmešati. Dobijenu smesu izručiti u okrugli pleh, dimenzija 26cm.
- Preko testa rasporediti ribizle.
- Sada, preko ribizli izručiti fil od pudinga i pavlake, i lepo razmazati preko ribizli.
- Na kraju, rukama posuti mrvice od kokosa, preko celog kolača.
- Kada je kolač složen ovim redosledom, staviti ga u rernu, zagrejanu na 180*C.
- Kolač peći oko 40 minuta. Ostaviti u kalupu da se ohladi.
- Ohlađen kolač izvaditi iz kalupa, obilato posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Napomene
Auh, koliko je ovaj kolač dobar i predobar. Sada sam ga prvi put pravila i malo je reći da sam oduševljena. Ovo je bukvalno odlična mera, za svaki sastojak koji ide u kolač, znači ni trunka nečeg više ili manje. Samo pratite recept i veoma brzo i lako ćete napraviti ovu fantaziju od kolača.
Poslovica za danas:
-“ Kakva bi tišina nastala, kada bi ljudi pričali samo o onome što stvarno znaju.“-
Lajkujte nas: