Kinder torta
Sastojci
Kora:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike prezli
- 200 gr oraha seckanih
- 200 gr eurokrema
Fil:
- 600 ml mleka
- 6 žumanaca
- 200 gr šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 250 gr putera ili margarina
- 150 gr mlečne čokolade milka
Ostalo:
- 250 gr šlaga
Uputstvo
Kora:
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prezle i izmešati varjačom da se sastojci sjedine.
- U pleh sipati seckane orahe i rasporediti po plehu.
- Preko oraha izručiti umućenu smesu od belanaca, poravnati preko celog pleha i ispeći koru.
- Pečenu koru prevrnuti na plato, tako da orasi dodju gore, pa dok je još vruća, premazati eurokremom.
- Pleh za koru može biti okrugao, prečnika 26 cm ili pravougaon dimenzija 20 x 30 cm.
Fil:
- Umutiti žumanca sa šećerom. Od izmerenih 600ml mleka, odvojiti 100ml i sipati u žumanca, a ostatak staviti da provri. U žumanca dodati brašno i prašak za puding i dobro umutiti da nema grudvica.
- Kada je mleko provrilo, sipati umućenu smesu i skuvati. Skuvan fil pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Kada je fil ohlađen, dodati puter i sve zajedno izmiksati da se dobije lep kremast fil.
- Fil podeliti na dva dela, jedan deo ostaviti žut, a u drugi deo dodati istopljenu mlečnu čokoladu i izmiksati.
- Preko kore premazati žuti fil, a preko žutog, premazati fil sa čokoladom.
- Umutiti šlag sa mlekom ili vodom i premazati celu tortu. Ukrasiti po želji.
Napomene
Bio bi greh ne probati ovu božanstvenu tortu. Ne znam da li je više vole deca ili odrasli, ali znam da sigurno nećete pogrešiti i zažaliti ako je napravite.
Poslovica za danas:
-“ Ko nauči decu da se zadovolji malim, ostavlja im više od bogatstva.“
Lajkujte nas: