Komisbrot
Sastojci
- 4 cela jajeta
- 140 gr šećera
- 140 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 gr mešavine suvog voća po izboru
Uputstvo
- Dobro umutiti jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i polako varjačom izmešati da se dobije lepa, glatka smesa.
- Na kraju ubaciti suvo, seckano voće, po vašem izboru, pa još jednom promešati da se sve lepo izjednači.
- Izručiti u kalup za kuglof ili neki drugi, a opet po vašem izboru.
- Kolač peći na 180*C oko pola sata. Proverite čačkalicom, da li je kolač ispečen.
- Pokriti malo krpom da se prohladi, pa izručiti iz kalupa na tacnu.
- Ukrasiti po želji.
Napomene
Evo još jednog recepta za Komisbrot. Malo je jednostavniji od prethodnog ali mu je ukus podjednako dobar. Potrebno je veoma malo vremena i sastojaka, da se ovaj kolač napravi. Može dugo da stoji, i čini mi se da što duže stoji to je sve lepši i ukusniji, a još ako ga poslužite uz kaficu, nema greške.
Poslovica za danas:
-“ Najbitnija stvar koju možete načiniti je greška-ne možete ništa naučiti iz savršenstva.“-
Lajkujte nas: