Kupus kifle
Sastojci
Testo:
- 500 ml mleka
- 1 šolja ulja
- 20 gr kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- brašna po potrebi
Ostalo:
- 125 gr putera ili margarina
- 3 žumanceta
- 3 kašičice soli
Uputstvo
- Umesiti testo od gore navedenih sastojaka, pokriti krpom i ostaviti da naraste.
- Za to vreme umutiti margarin, žumanca i so.
- Naraslo testo podeliti na dva dela. Rasklagijati jedan deo u oblik pravougaonika.
- Testo sada premazati mešavinom margarina u žumanaca.
- Ovako namazano testo, uviti u rolat, pa nožem seći u cik-cak, da se dobiju toruglovi. Isto uraditi i sa drugom polovinom testa i preostalim margarinom.
- Isečene kifle slagati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
- Peći na 200*C oko 15 minuta.
- Poslužiti tople kifle.
Napomene
Najbolje kod ovih kifli je to, što možete da pustite mašti na volju i da pravite dosta verzija i ukusa od ovog recepta. Po osnovnom receptu, kifle se premazuju samo margarinom i žumancima i perfektne su samo takve. Ja sam, međutim, ovaj put dodala malo samlevenih čvaraka i odlično su ispale. Probala sam i sa sirom, premazala margarinom pa preko posula sitni sir, savršene. Sledeći izazov je da probam slatku varijantu, pa javljam rezultat.
Poslovica za danas:
-“ Imaj strpljenja, sve stvari su teške pre nego što postanu lake.“-
Lajkujte nas:
2 reagovanja na Kupus kifle