Slane perece sa mašću
Sastojci
- 300 gr masti
- 3 šoljice mleka
- 1 celo jaje
- 20 gr kvasca
- 1 kašika soli
- 700 gr brašna
Za premazivanje:
- 1 celo jaje
- susam za posipanje
Uputstvo
- Umutiti mast, jaje, mleko i so. Kada se smesa izjednači, dodati brašno i zamesiti testo.
- Testo ne treba da narasta. Odmah ga rasklagijati na debljinu malog prsta i modlom vaditi perece.
- Perece slagati na podmazan pleh, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
- Peći na 200*C dok ne porumene.
Napomene
Perece su savršeno rešenje, kako za dečije rođendane tako i za muško društvo uz utakmicu i pivce.
Poslovica za danas:
-“ Nemoj se zanositi da nešto možeš da promeniš na muškarcu, osim ako nosi pelene.“-
Lajkujte nas: